Asuntosäästö Asua Oy
Y-tunnus: 2597003-8
Avainhenkilöt:
Toimitusjohtaja Joni Lähteenmäki (040 352 2770)
Hallituksen puheenjohtaja Iiro Havana

Lähetä yhteydenottopyyntö tai anna palautetta.

Olemme sinuun yhteydessä valitsemallasi yhteydenottotavalla viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.

Kiitos yhteydenotostasi. Otamme pian yhteyttä.

Täytä punaisella merkityt puuttuvat kentät:Ota yhteyttä

Joni Lähteenmäki

Toimitusjohtaja

040 352 2770

Ota yhteyttä

Henna Kokkonen

Asiakkuudet

Ota yhteyttä

Jyri Järvinen

Asiakkuudet
KTK

Ota yhteyttä

Iiro Havana

Hallituksen puheenjohtaja
KTM

Ota yhteyttä

Janne Weander

Partner
KTM, YTK


Ota yhteyttä

Mikael Collan

Partner
KTT, Rahoituksen professori, LUT

Ota yhteyttä

Turo Numminen

Partner
KTM

Ota yhteyttä

Jani Valtonen

Partner
KTM

Ota yhteyttä

Toimintatapa, riskienhallinta ja raportointi

Olemme kasvava suomalaiseen asuntosijoittamiseen erikoistunut sijoitusyhtiö. Tavoitteenamme on tehdä asuntosijoittamisesta arkipäivää. Kauttamme pääset sijoittamaan asuntoihin ilman perinteisten toimijoiden hallinnointipalkkioita tai transaktiokuluja. Kauttamme pääset nauttimaan myös verohyödystä: tuotostamme 75% on verovapaata tuloa 150 000 euroon saakka vuodessa. Tilitämme toteutuneen tuoton asiakkaidemme pankkitilille kolmen kuukauden välein.

Tuotto-odotus (maksettava osinko) perustuu koko asuntokannan vuokratuottoon sekä arvioon tulevasta kassavirrasta ja markkinatilanteesta. Tulevan vuoden tuotto-odotus vahvistetaan aina kalenterivuoden lopussa. Tuotto-odotus on siis paras ennuste tulevasta osingosta ja lopullinen tuotto määräytyy asuntokannan saavutetun tuoton mukaan. Ennuste perustuu aina tuotonmäärityshetken toteutuneeseen kassavirtaan.

Tuotto-odotukseen suurin vaikuttava tekijä on Suomen asuntomarkkinoiden vakaus. Ostamme kohteita ainoastaan kasvukeskuksista ja korkeakoulukaupungeista. Kaikki tehdyt sijoitukset kohdistuvat aina koko asuntoportfolioon eli yksittäinen sijoitus ei ole sidottu yksittäiseen kohteeseen.
Lue blogista kuinka hankimme sijoituskohteita »

Sijoittajien pääoma (B- ja C-osakkeet) on etuoikeutettu suhteessa yhtiön omistajien pääomaan (A-osakkeet). Yhtiön A-osakkaiden pääomaa on aina vähintään 20% asiakkaiden sijoittamasta pääomasta. Jotta asiakkaidemme sijoitusten arvo laskisi, tulisi asuntojen arvon laskea yhtiön omistajien pääoman verran (20%), ennen kuin asiakkaiden pääoma menettäisi arvoaan. Asunnot ovat kuitenkin fyysistä omaisuutta ja emme pidä todennäköisenä, että näin suurta asuntomarkkinoiden arvon alentumista tulisi tapahtumaan suomalaisissa korkeakoulukaupungeissa ja kasvukeskuksissa.

Vuoden 2017 päättyessä asuntokantamme vuokratuotto oli hoitovastikkeiden ja muiden juoksevien kulujen jälkeen 8,60 prosenttia. Korjaus- ja huoltokustannuksiin varaamme noin 1% tuotosta. Asiakkaillemme tilitimme vuonna 2017 tuottoa keskimäärin 7,27 % pääomasta vuoden 2017 tuotto-odotuksen mukaisesti.